e-shop

  

προτάσεις
Απεριτίφ τρούφας
Απεριτίφ τρούφας


ΤΙΜΗ:  23.50€  

ΕΙΣΟΔΟΣ | ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ  | 0.00€ 

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ

» ΤΡΟΥΦΑ & ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ » ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ » ΓΛΥΚΑ » ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ

Στο παραδοσιακό catering του φίλου και συναδέλφου Κώστα Μουζάκη στο Κολωνάκι, οι executive chefs της εταιρίας "Ελληνική Τρούφα" (g-troufa), Πάνος Κοντογεώργης και Νίκος Φιλιππίδης, παρασκεύασαν τσουρέκια με κρέμα λευκής τρούφας και γέμιση σοκολάτας με μαύρη τρούφα, δύο είδη cookies με μέλι τρούφας και λικέρ τρούφας. Τα γλυκά είχαν την ευκαιρία οι πελάτες του καταστήματος να δοκιμάσουν και να απολαύσουν, καθώς και να τους λύσουμε κάθε απορία που είχαν για τις τρούφες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τον φίλο, συνάδελφο και ειδικό συνεργάτη Κώστα Μουζάκη, για την άψογη συνεργασία και την παραχώρηση που μας έκανε στο χώρο του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης της εταιρίας "Ελληνική Τρούφα".

Οι executive chefs της εταιρίας
Πάνος Κοντογεώργης - Νίκος Φιλιππίδης




Υλικά:

-2 kg αλεύρι για τσουρέκι
-50 gr κρέμα λευκής τρούφας
-160 gr βούτυρο
-1/2 lt ζεστό γάλα
-150 gr μαγιά νωπή
-1 φακελακι μαχλέπι
-ξύσμα πορτοκάλιου
-1 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
-500 gr κρυσταλλική ζάχαρη
-7 αυγά
-αυγό αραιωμένο με νερό για άλλειμα
-τριμμένο φυστίκη αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ
-150 gr σοκαλάτα με μαύρη τρούφα για την γέμιση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε 1 λεκάνη χτυπάμε το γάλα ζεστό με την μαγιά και λίγο-λίγο αλεύρι (500 gr) κάνουμε 1 κουρκούτι (προζύμι).Το σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Σε 1 μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά,στην συνέχεια ρίχνουμε το μαχλέπι , το ξύσμα, τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το πρόζύμι το ρίχνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και την κρέμα λεύκης τρούφας.

Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα σε 1 μπασίνα και σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου. Μετά κόβουμε σε ίσα μέρη και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Το γεμίζουμε με τη σοκολάτα μαύρης τρούφας και το τοποθετούμε  σε ταψί με λαδόκολλα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμο το αλείφουμε με το αυγό, το πασπαλίζουμε με το φυστίκι ή το αμύγδαλο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.

ΣΥΝΤΑΓΗ CHEF ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ





ΥΛΙΚΑ  ΠΟΥ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ  ΣΤΗ  ΣΥΝΤΑΓΗ


                                                                                



Κάντε κλικ για μεγέθυνση
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ & ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ & ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ

newsletter

Συμπληρώστε το email σας.



Copyright © 2012 - dryastruffle.com -- Κατασκευη eshop by infocus